Verkkotenttiohjeet

Opintojaksolla on 3 tenttiä/lukuvuosi. Riittää, että teet yhden (1) tentin, joka on hyväksytysti suoritettu. Jos saat ensimmäisestä tentistä hylätyn suorituksen, et ole tyytyväinen arvosanaasi tai et ole osallistunut tenttiin, niin voit uusia tentin seuraavan kerran kun tentti on avoinna. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että opinto-oikeutesi on voimassa.


LUE NÄMÄ ASIAT ENNEN TENTTIÄ:

1) Tenttiaika on 3 tuntia (180 minuuttia).

2) Tenttiaika alkaa, kun klikkaat Tee tentti nyt -painiketta. Tenttiaika ei ala kulumaan, kun kirjaudut tenttilinkistä, vaan vasta, kun olet vahvistanut Aloita tentti -painiketta.

3) Kun aloitat tentin, näkyy vas. ylälaidassa tentin navigaatio, josta näet myös jäljellä olevan tenttiajan ja tenttikysymykset numeroina.

4) Tenttiä suorittaessasi muista tehdä välillä välitallennuksia klikkaamalla alareunassa olevaa Seuraava -painiketta. Jos nettiyhteys jostain syystä katkeaa, niin kaikki tallentamaton tieto häviää, joten kannattaa ahkerasti tehdä välitallennuksia.

5) Tentti jakaantuu useammalle sivulle ja tenttikysymykset numeroituna näkyvät vas. ylälaidassa olevasta tentin navigaatio -ruudusta. Pääset seuraavalle sivulle klikkaamalla seuraava-painiketta (myös vastaukset tallentuvat). Pääset palaamaan haluamaasi tenttikysymykseen tentin navigaatio-ruudusta, klikkaamalla tenttikysymyksen numeroa. Jo tallentuneet tenttikysymykset näkyvät harmaalla tässä tentin navigaatio-ruudussa. Kun painat viimeisen sivun seuraava - painiketta, pääset Tenttisuorituksen yhteenveto-sivulle, josta näet tallennetut vastaukset sekä myös jäljellä olevan ajan.

6) Kun olet tehnyt tentin loppuun, klikkaa viimeisellä sivuilla olevaa Palauta kaikki ja lopeta -painiketta, jolloin tentti sulkeutuu osaltasi.

7) Muista, että Palauta kaikki ja lopeta -painiketta tulee painaa ennen tenttiajan päättymistä.

8) HUOM! Yliopistomme käyttää UEF Shibboleth -kirjautumista ja siihen on määritelty maksimi kirjautumisajaksi 8 tuntia kerrallaan. Jos olet siis kirjautuneena moodleympäristössä tenttipäivän aikana, ennen verkkotentin tekoa, niin kirjaudu ulos moodlesta varmuuden vuoksi ennen verkkotentin aloittamista. Kun sitten aloitat tentin, kirjaudu uudelleen omilla tunnuksillasi moodleen. Näin kahdeksan tunnin aika ei mene umpeen kesken tenttiajan ja sinulla on aidosti käytettävissäsi tuo 3 tunnin tenttiaika tenttivastausten kirjoittamiseen. Eli jos siis verkkotenttipäivänä olet ollut moodlessa jo ennen tenttiä useamman tunnin ajan, voi järjestelmä ns. heittää sinut pihalle kesken tentin, jos tuo 8 tunnin maksimiaika on umpeutunut, vaikkakin tenttiaikaa olisi vielä jäljellä. Ja pahimmassa tapauksessa, kun yrität tallentaa tenttivastauksia, järjestelmä ilmoittaa, että "et ole kirjautunut" ja vastaukset häviävät saman tien. Tästä 8 tunnin järjestelmän kirjautumisajan päättymisestä ei tule mitään ennakkovaroitusta, vaikka verkkotenttiaikaa olisikin jäljellä.

9) Älä käytä tentissä erikoismerkkejä yms (<, >, =), koska kyseessä on web-pohjainen tentti, joten järjestelmä saattaa luulla, että teet linkkiä htm-kielellä ja erikoismerkin jälkeen vastauksen tallentaminen ei onnistu.

Verkkotentti poikkeaa perinteisestä valvotusta tenttitilaisuudesta, koska tentissä voi olla mukanasi kaikki tarvitsemasi oppimateriaali. Älä kuitenkaan kopioi suoraan tekstejä oppimateriaalista, vaan vastaa essee-kysymyksiin omin sanoin! Älä myöskään lainaa luvattomasti kenenkään toisen henkilön tekstejä (vrt. plagiointi). Plagiointi on yliopistossa rangaistava teko ja siihen puututaan kaikissa tapauksissa. Tutustu Itä-Suomen yliopiston eettisiin ohjeisiin osoitteessa http://www.aducate.fi/eettiset-ohjeet

Ota alussa tenttikysymykset itsellesi ylös ja kirjoita vastaukset ensin esim. wordiin tms. Näin vastauksesi ovat tallessa mikäli verkkoyhteyteen yms. tulee ongelmia. Muista kopioida vastaukset tenttiin ennen tenttiajan päättymistä. Tallenna jokaisen kysymyksen jälkeen vastaus painamalla Seuraava-painiketta.  Huom! Varmiten vastausten liittäminen Moodleen onnistuu näppäimistön kautta (copy = ctrl + c ja paste = ctrl + v)! Mikäli sinulla on kysyttävää verkkotentistä, ota yhteyttä suunnittelijaan.


Last modified: Thursday, 12 December 2019, 5:32 PM